Czy może koś się orientuje, od czego to zależało ze jedne O1 1,9TDI/ 110 KM Elegance miały szybkosciomierz wyskalowany do 240 km/h, a inne do 220 km/h ?
[O1] wymiana sprzęgła
Zwiń
X
-
[O1] wymiana sprzęgła
Witam wszystkich. Mój problem polega na tym iż musze wymienić sprzęgło i mam pytanie czy tej firmy będzie dobre http://www.allegro.pl/item417640932_...i_a3_leon.html bo u mechanika za cały komplet chcą ponad 2000 zł. Mam octavie 1,9 tdi 1998 rok 110 km. Hatchbeck. Prosze o pomoc.
-
-
Re: wymiana sprzęgła
Zamieszczone przez siwyiasiaWitam wszystkich. Mój problem polega na tym iż musze wymienić sprzęgło i mam pytanie czy tej firmy będzie dobre http://www.allegro.pl/item417640932_...i_a3_leon.html bo u mechanika za cały komplet chcą ponad 2000 zł. Mam octavie 1,9 tdi 1998 rok 110 km. Hatchbeck. Prosze o pomoc.
djparts handluje rowniez produktami LUK-a - jesli aktualnie nie mają to poproś, a Ci je wystawią;
o ile sie nie myle to powinno byc to: http://www.allegro.pl/item420906527_...i_a3_leon.html
osobiscie wybrałbym wlasnie LUK-a
ps. 1 jesli mieszkasz w Lublińcu to podjedź do firmy Henel Auto Cześci - ciekawe za ile oni Ci to zaoferują....?
ps. 2 podejmujac decyzje Allegro czy Sklep Motoryzacyjny/Warsztat pomysl o ew. serwisie pogwarancyjnym
pozdrawiam,
Komentarz
-
-
Chyba to wszystko jedno :Sachs czy Luk, no może w wyjątkiem Valeo (jak to ktoś gdzieś zasugerował zmiane nazwy na Walneło).
Jak kiedyś wymieniałem i miałem oryginalnie Luka, więc i założyłem Luka.
A przy okazji jak już wymieniasz to wymień też łożysko wyciskowe- koszt niewielki- a przy awarii może narobić niezłego bigosu.
Jak mechanik będzie miał skrzynie na wierzchu to niech dokładnie sprawdzi łape wyciskową- czy nie ma jakiś początków pęknięć. Dwukrotnie wymieniałem w octaviach złamaną łapę (octavie miały ponad 200 tyś. i jeździły na taxi- więc sprzęgło Luka było wyłączane setki razy dziennie)
Wydaje mi się że aby reklamacja była rozpatrzona to musi być pieczątka zakładu który tą część montował.
1100-1200 sprzęgło, łożysko ok.100, łapa gdzieś ok.60, robocizna (amator w garażu wymieni to za jedno popołudnie jeśli ma możliwość podwieszenia silnika, fachowcowi z odpowiednimi narzędziami zajmie to 2-3 godziny(wliczając przerwe na papierosa))Octavia 00' 1,9 TDI SLX
Komentarz
-
-
Panowie to co dostaniecie w pudle czy Sachsa czy LuK'a to jedna loteria,
obie formy pakują w pełni zamiennie swoje produkty w opakowania drugiej firmy,
więc normą jest LuK w pudle Sachsa i odwrotnie
istotne jest tylko wtedy kiedy nie wymienia się kompletnego sprzęgła z dwumasą, a np tylko docisk - różnią się ilością śrub mocującychWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Coś drogo chce ten Twój mechanik 2tys... :roll:
Jak planujesz jakieś mody na przyszłość to możesz sprzęgło z G60 włozyć sprawdza się ok (przynajmniej ja słysze dobre opinie). Jak nie to może poprostu podjedź do hurtowni kup sprzęgło i przywieź do mechanika powinno wyjść taniej niż 2tys, chyba że tak duuuużo bierze za robotewww.adrenalinemotorsport.pl
Najnowsza produkcja ( Street Kings ) w dziale filmy
Street Kings na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E
Komentarz
-
-
Jakoś dziwnie tanio (chyba kolego przegiołeś te koło dwumasowe, które w serwisie kosztuje ok. 2,5 tysia przynajmniej do ASZ) ) . Miesiąc temu wymieniałem kpl. tarcza, "wycisk", wysprzęglik - z robotą 1,1 tysia. Siedział Sachs poszedł Luk. Proponuję zarządać przynajmniej paragonów z zakupu ww części.
Nie zgadzam się z kolegą Nexus6 gdyż wszystkie markowe produkty mają wytłoczone firmowe znaki... a pudło to rzecz wtórna na recykling 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtek841Nie zgadzam się z kolegą Nexus6 gdyż wszystkie markowe produkty mają wytłoczone firmowe znaki... a pudło to rzecz wtórna na recykling 8)
Poza tym "konia z wozem" dla tego kto mi pokaże zestaw z fabrycznie nowymi składnikami a nie regenerowanymiNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz